Algemene informatie

Deadlines

26 april

  • Inschrijven voor Dag van de Buren
  • Indien je je straat wenst af te sluiten voor verkeer of als je viert op openbaar domein (pleintje, groenzone...)
  • Indien je muziek wenst af te spelen
  • Indien je promomateriaal wenst aan te vragen
  • Insturen verhalen voor ‘Zet je Buur in de Bloemetjes’.
  • Insturen foto’s van jouw stoel om kans te maken op gratis animatie tijdens Dag van de Buren

2 mei

Indien er geen verkeersmaatregelen of muziekvergunningen nodig zijn, kan je nog tot 30 mei je evenement aanvragen. Je staat dan enkel geregistreerd als deelnemer voor een mogelijks bezoekje van de fotograaf.

Mocktail receptenboekje

Ben je op zoek naar leuke alcoholvrije alternatieven voor jouw feest? In het gratis mocktailboekje #VANRSL staan acht recepten voor een eenvoudige mocktail of alcoholvrij aperitief.

Download hier het receptenboekje.

Toegankelijk voor iedereen

Een feest voor alle buurtbewoners kan je pas creëren wanneer het bekend is voor iedereen. Nodig daarom iedereen in je straat uit voor Dag van de Buren. Dat kan via de bestaande Whatsapps of facebookgroepen, maar ook oude klassiekers zoals affiches en uitnodigingskaartjes. Dat laatste werkt zelf beter voor oudere mensen die minder of geen gebruik maken van digitale middelen. Je kan gratis promomateriaal aanvragen bij je aanvraag via het evenementenloket.

Persoonlijk contact is uiteraard nog altijd de beste manier om je buren te bereiken. Loop zeker eens langs bij de buren voor een koffietje en nodig ze uit terwijl uit. Stap dit jaar uit je comfortzone en ga eens langs bij de mensen die je niet goed kent of niet vaak naar burenactiviteiten komen. Door een gesprek aan te knopen kennen de buren jou en zijn ze vlugger geneigd om eens naar buiten te komen.

Dag van de Buren met een lekkere barbecue, cocktails en een springkasteel voor de kinderen? Gezellig en tof!

Vergeet alleen niet dat niet ieder gezin of buur over (genoeg) middelen beschikt om te betalen. Handig om zeker op voorhand de kostprijs van het feestje op de uitnodiging te vermelden. Druk de kosten door de mensen zelf iets te laten mee brengen of door gratis water aan te bieden.

BijlageGrootte
PDF-pictogram Mocktail receptenboek7.03 MB