Dag van de buren

Dag van de buren

Op Dag van de buren is het voor heel wat inwoners een vaste traditie om een feestje te bouwen in de straat. Het basisconcept is simpel:

  • neem je stoel mee naar buiten
  • vraag je buren hetzelfde te doen
  • en maak er een leuke avond van!

Dat kan eenvoudig met een hapje, een drankje, een streepje muziek of een gezellig spelletje, ...Dag van de buren gaat elk jaar door op de laatste vrijdag van mei. Dit jaar is dit vrijdag 29 mei.

Wil je je straat afzetten, een parkeerverbod aanvragen of wil je muziek laten spelen op het evenement? Registreer je evenement dan voor 24 april. Zo kunnen we tijdig alle vergunningen voorzien. Indien er geen verkeersmaatregelen nodig zijn en als je geen muziek laat spelen kan je tot 25 mei je evenement nog aanvragen.

Doe mee aan de fotowedstrijd

Met de fotowedstrijd kan je animatie winnen op Dag van de buren of kan je een geschenkpakket winnen voor je straat.

Zet je buur in de bloemetjes op Dag van de buren

Heb jij een buur met een hart van goud? Laat het ons weten, Misschien zetten we jouw buur op een leuke manier in de bloemetjes.

De stad betaalt Sabam en Billijke vergoeding terug.

Wat moet je hiervoor doen?

  • Dien je aanvraag in via het platform Unisono. Dit is een nieuw platform waar je met één formulier Sabam en Billijke vergoeding kan aanvragen.
  • Na Dag van de buren mag je de factuur doorsturen naar Samenleven@roeselare.be met vermelding van je rijksregisternummer en rekeningnummer.
  • Doe dit voor 1 september 2020

Hieronder vind je alvast enkele sfeerbeelden van de voorbije jaren.

Wil je een Dag van de buren organiseren in je straat?

Schrijf dan hier in