Spelen in je buurt

Kinderen spelen het vaakst buiten en dicht bij huis. De straten en buurtpleinen zijn het toneel van verstoppertje, fietsen, een partijtje voetbal. Het zijn de plekken waar kinderen elkaar kunnen ontmoeten en avontuurlijk kunnen spelen. Dit willen we maar al te graag stimuleren!

Vraag een speelcontainer aan voor je buurt!

In een speelcontainer zit spelmateriaal dat door kinderen uit de buurt gratis gebruikt mag worden, om er naar hartenlust mee te spelen op het openbaar domein. Wist je dat je ook meter of peter kan worden van een speelcontainer en zo een oogje in het zeil houden?

Al gehoord van pannavoetbal?

Het is een technisch voetbalspel gespeeld in een ronde of ovale constructie. Het opzet is om via de wanden en liefst nog door de benen van de tegenstander (panna) een doel te scoren. Vraag jouw pannasoccer aan voor volgend jaar.

Vraag een speelstraat aan

Je kan gedurende het hele jaar een speelstraat aanvragen. Geef kinderen zo de ruimte om buiten te spelen!

Doe mee aan de Buitenspeeldag

Op de Buitenspeeldag sporen we kinderen aan om buiten te spelen en te sporten in hun eigen buurt. Ouders kunnen een speelstraat aanvragen: een namiddag de straat autovrij maken om kinderen de ruimte te geven om zich uit te leven. Daarnaast kunnen ook organisaties en scholen hun steentje bijdragen door een activiteit te organiseren op een (speel)plein, schoolspeelplaats, tuin van de kinderopvang, Alle geregistreerde activiteiten krijgen op de Buitenspeeldag een verrassing

Op zoek naar een speelplein in jouw buurt?

Hier vind je ze allemaal terug op de kaart.

Heb je een vraag?

Contacteer ons