Wijkhuis Beveren

Een plek voor jong en oud. Een plek voor ontmoeting, ontspanning en engagement. Een plek voor Beveren. Een nieuw huis voor Beverenaars. Doe je mee?

Stad Roeselare wil samen met jullie een nieuw wijkhuis bouwen in Beveren. Met dit wijkhuis willen we een nieuwe warme, levendige plek creëren, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar vele verenigingen een plek vinden.

Samen met Beveren

Als Stad vinden we het belangrijk dat iedereen in Beveren de kans krijgt om hieraan mee te werken. Hiervoor zijn de eerste stappen gezet in 2018. Toen polsten we aan de hand van een aantal concepttekeningen al eens naar het droomwijkhuis van de Bevernaars.

In 2020 gaan we verder met dit project, samen met jullie. In juni werd een bevraging gelanceerd in Beveren om te polsen naar jullie ideeën en wensen voor het wijkhuis. De gegevens van de bevraging en de gesprekken met de verenigingen in Beveren worden geanalyseerd in de zomermaanden.

Op 26 september werden alle geïnteresseerden uitgenodigd voor een terugkoppeling rond de resultaten van de bevraging en om rond een aantal thema’s en ideeën na te denken en deze vorm te geven. Ook jij kan aansluiten bij een werkgroep.

Ondertussen zijn we druk bezig om alle wensen en ideeën te verzamelen in een ‘Programma van Eisen’ dat als basisdocument zal dienen om de architect voor het wijkhuis aan te stellen. Stilaan beginnen de laatste puzzelstukjes in elkaar te passen. Meer informatie vind je hier.

Word vrijwilliger

Vrijwilligers zijn de draaischijf van het wijkhuis. Heb jij goesting om als vrijwilliger aan de slag te gaan of heb je een leuk idee voor het wijkhuis Beveren? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Zo kunnen we jou betrekken in het verdere traject.

Omschrijving project

Wil je weten wat er staat te gebeuren of heb je interesse in de timing van het project? Alle informatie over de realisatie van het wijkhuis vind je hieronder.