Wijkhuis Beveren

Een plek voor jong en oud. Een plek voor ontmoeting, ontspanning en engagement. Dat wordt het nieuwe wijkhuis voor alle Bevernaars.

Een plek voor jong en oud. Een plek voor ontmoeting, ontspanning en engagement. Dat wordt het nieuwe wijkhuis voor alle Bevernaars. Na een participatietraject van bijna 3 jaar vertaalde architectenbureau TIDES alle noden en wensen in een concreet ontwerp. Het wordt een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar tal van verenigingen een nieuwe thuis vinden. Het wijkhuis zal gebouwd worden aan de Izegemseaardeweg 30.

Het nieuwe wijkhuis wordt een lichtrijk, energiezuinig, toegankelijk en gebruiksvriendelijk gebouw met een warme uitstraling. Voor de omwonenden zal de geluidsoverlast beperkt blijven dankzij de geluidswerende materialen en inrichting. Ook binnen het gebouw gaat aandacht naar geluid, zodat activiteiten in de verschillende ruimtes elkaar zo weinig mogelijk storen.

De werken starten in de zomer van 2023. Het wijkhuis zal klaar zijn in 2024.

Inrichting van het wijkhuis

Naast voldoende bergingsruimtes, een koelcel en sanitaire voorzieningen, krijgt het wijkhuis deze invullingen. De polyvalente zaal, de ontmoetingsruimte en de gespreksruimte zullen te huur zijn voor verenigingen en burgers.

Polyvalente zaal

Er komt 1 polyvalente zaal voor 175 tot 200 personen die je flexibel kan gebruiken

 • met barmeubel
 • met flessenfrigo
 • op te splitsen in deelruimtes

Ontmoetingsruimte

Dit wordt een kleinere, gezellige ruimte met keuken, die onder meer dienst kan doen als leskeuken

 • met een kookeiland (6 kookpitten)
 • dubbele spoelbak
 • een vaatwas
 • 2 koelkasten
 • en een combi-oven.

Gespreksruimte

Een flexibele, gedeelde werk- en gespreksruimte voor bijvoorbeeld wijkwerkers of medewerkers van ARhus.

Bibliotheekruimte ARhus

In de bibliotheekruimte zal je boeken kunnen ontlenen en een computer gebruiken. Daarnaast kan je er ook terecht om er je boek te lezen. Dankzij een open-bib systeem zijn er ruimere openingstijden en kan je er ook terecht buiten de bemande uren.

Rond het wijkhuis

Rond het gebouw komt een groene buffer. Dat is goed voor de natuur en dempt meteen het geluid voor de omwonenden. Ook in de tuin valt heel wat te beleven:

 • Zitelementen
 • Terras dat grenst aan de polyvalente zaal
 • 2 petanquebanen
 • Wadi om regenwater op te vangen
 • Speels waterelement

Mobiliteit rond het wijkhuis

Wie dicht bij het wijkhuis woont, kan vlot te voet of met de fiets komen. Er zullen daarvoor 2 ruime fietsstallingen voorzien worden, net als een zoen- en vroemstrook om mensen vlot af te zetten en op te halen. Voor mindervaliden zullen er parkeerplaatsen vlakbij de hoofdingang zijn.

Kom je met de auto? Het wijkhuis ligt op wandelafstand van het Heilig Kruisplein, waar voldoende parkeerplaatsen zijn. Om die verbinding nog vlotter te maken, wordt de route van en naar het wijkhuis voetgangersvriendelijk uitgerust en komt er extra bewegwijzering.

Dromen van de kinderen
Participatiemoment wijkhuis Beveren
Participatiemoment wijkhuis Beveren
Terras bij de polyvalente zaal
Het nieuwe wijkhuis met groenzone
Kleine zaal
Keuken bij de polyvalente zaal

Vzw zoekt vrijwilligers

Ben jij iemand met een groot hart voor Beveren? Heb je zin om je te engageren binnen de vzw van het nieuwe wijkhuis, om bijvoorbeeld het verhuur mee in goeie banen te leiden?

Voeg je bij de vzw van het Wijkhuis Beveren! Neem contact met ons op.

Heb je ideeën, vragen, opmerkingen of wil je als vrijwilliger aan de slag?

Contacteer ons