De buurtcheque #VANRSL

Organiseer nu jouw buurtfeest met ondersteuning van de Stad!

Wil jij graag iets organiseren voor je buurt? Lijkt het je leuk om de buren te ontmoeten op bijvoorbeeld een straatfeest, zomerbarbecue of nieuwjaarsdrink en elkaar zo beter te leren kennen?

Je bent niet alleen! Meer verbondenheid binnen buurten en beter contact tussen buren onderling zijn dingen waar we als Stad ook enthousiast van worden. Daarom geven we jouw buurtevenement graag een financieel duwtje in de rug.

Vraag een buurtcheque aan en begin alvast te dromen van een spetterend buurtfeest!

Wat is de buurtcheque #VANRSL?

De buurtcheque heeft een waarde van maximum €200. Daarmee kan je (een deel van) de kosten die gepaard gaan met de organisatie van een buurtfeest betalen (vb. huur of aankoop van techniek, infrastructuur, materiaal, entertainment, ...).

Samen met de buurtcheque ontvang je ook een voucher ter waarde van €75 die je kan inruilen bij de Stad voor de huur van stadsinfrastructuur (zalen) en/of -materiaal. In het evenementenloket vind je welke zalen of materialen je kan huren bij de Stad.

Hoe kan ik een buurtcheque aanvragen?

De aanvraag kan je

  • als wijkcomité indienen,
    of met een groepje van minstens 3 bewoners uit verschillende woningen in eenzelfde buurt.
  • 1 keer per jaar krijgen
  • op gelijk welk moment indienen (er zijn geen vaste aanvraagmomenten). Vraag je buurtcheque ten laatste 6 weken voor je buurtfeest aan.
  • niet combineren met andere activiteiten die ondersteund worden door de stad (vb. Dag van de buren) of met andere stedelijke reglementen (vb. projectsubsidie)

Je motiveert bij je aanvraag waarvoor je de buurtcheque wilt gebruiken. Na het indienen van je aanvraag krijg je binnen de 2 weken bericht of je aanvraag werd goedgekeurd of niet.

Werd je aanvraag goedgekeurd? Dan wordt de buurtcheque binnen 4 weken uitbetaald op het aangegeven rekeningnummer en krijg je ook de voucher ter waarde van €75.

We houden steekproefsgewijs een controle op het gebruik van de buurtcheque. Bewaar je facturen en betaalbewijzen zeker tot twee weken na het buurtfeest.

Wil je iets organiseren voor je buurt?

Vraag hier je buurtcheque aan