Bankjes #VANRSL

Bankjes #VANRSL

Wil jij ook een Bankje #VANRSL? Hier vind je alle info!

Samen op straat zitten met de buren, kijken naar het straatleven en genietend napraten van de dag. Deze traditie is er nog bij de oudere generatie, maar we willen dit nu naar alle Roeselarenaars brengen.

Een goed contact met de buren kan zo veel betekenen. Met het project 'Bankjes #VANRSL' willen we de mensen opnieuw op de stoep samenbrengen.

Je buren kennen zorgt ervoor dat de stap om hulp te vragen kleiner wordt. Je kan vragen om de planten water geven als je op reis gaat. Oudere mensen die moeilijk te been zijn, kunnen buren vragen om af en toe wat boodschappen mee te brengen. Met goede buren heb je ook steeds iemand die een oogje in het zeil houdt terwijl je afwezig bent.

Hoe werkt het?

Het principe van de Gevelbank is simpel: twee stijlvolle stalen driehoeken worden aan de gevel geïnstalleerd, terwijl een lichte bank binnen achter je deur hangt. Bij goed weer klap je de driehoeken open en leg je de plank op de stalen dragers. Wanneer de bank niet openstaat, klap je de driehoeken dicht en kunnen ze dienst doen als anker voor je fietsslot. Je kan hier controleren of jouw gevel geschikt is voor een bankje #VANRSL.

Wat kost het?

Inwoners van Roeselare kunnen voor 88 euro (incl. btw) een bankje laten installeren aan hun voorgevel. Hiervoor werkt de Stad samen met het bedrijf Gevelbank, die instaat voor het leveren van de steunen en het delen van de expertise. Halte-R staat in voor het maken van de banken zelf en voor de installatie aan de gevels. Ze zijn trouwens beschikbaar in verschillende kleuren.

Bankjes #VANRSL
Bankjes #VANRSL
Bankjes #VANRSL