Kerstboom in je buurt

Vrolijk jouw buurt tijdens de wintermaanden op met een gratis kerstboom.

De inschrijvingen voor een 'Kerstboom in je buurt' zijn afgesloten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de oproep in 2023.

Lees hieronder de voorwaarden voor het aanvragen van een kerstboom.

Je kan een gratis kerstboom aanvragen om jouw buurt wat extra sfeer te geven deze winter. De boom is 2,5 tot 3 meter hoog en heeft een afgezaagde stam (dus geen wortel, pot of sokkel).

Waar mag je de boom plaatsen?

De kerstboom is voor de hele buurt. Je plaatst ze dus buiten (dat is ook brandveiliger en daarom verplicht), op een goed zichtbare plaats op het openbaar domein.

Zorg dat de boom veilig staat, zodat er geen hinder is voor het verkeer (de boom mag het zicht van weggebruikers niet belemmeren) of voor voetgangers: er moet steeds een vrije doorgang van 1,20 meter zijn langs de boom.

De boom plaats je ook stevig, zodat deze niet kan omwaaien. Let wel: je mag de boom niet vastmaken aan verkeers- of verlichtingspalen.

Wanneer worden de bomen geleverd?

De kerstbomen worden in de week van 28 november 2022 geleverd. De specifieke timing delen we mee als alle aanvragen binnen zijn. We leveren de kerstboom op duidelijk omschreven plaatsen. Als we de boom kunnen leveren op een plaats waar ze geen voorbijgangers hindert, hoef je niet thuis te zijn voor de levering.

Wanneer worden de bomen opgehaald?

Je kan de kerstboom laten ophalen door de stadsdiensten. De boom moet vrij zijn van alle versiering voor de ophaling. De ophaling wordt voorzien vanaf half januari, vermoedelijk in de week van 23 januari. Als je de kerstboom wilt laten ophalen, duid je dit aan bij de aanvraag.

Je kan ook zelf instaan voor de verwerking van de kerstboom. Je boom moet voor 31 januari opgeruimd zijn.

Tip

Koppel het versieren van de boom of de inwijding ervan aan een gezellige kerstdrink met de buurt. Je kan hiervoor een buurtcheque #VANRSL aanvragen!

En bezorg ons een leuk foto van jouw versierde boom of jouw kerstdrink.