Dag van de Buren 2022

Op vrijdag 27 mei vieren we opnieuw Dag van de Buren!

Dag van de Buren staat voor gezellig samenzijn met je buren uit de straat of buurt. Neem je stoel mee naar buiten, vraag je buren hetzelfde te doen en maak er een leuke avond van!

Schrijf je straat in

Je kan inschrijven voor Dag van de Buren via het evenementenloket van de Stad. Kies in het menu bovenaan voor 'Aanvraag evenement' en daarna onderaan voor 'Dag van de Buren 2022'. Hulp nodig bij het inschrijven? Bekijk deze handleiding.

Je kan enkel nog inschrijven voor Dag van de buren als je jouw straat niet hoeft af te zetten.

Gezonde en duurzame Dag van de Buren

In 2022 focussen we op het thema gezonde voeding. Alle deelnemers aan Dag van de Buren ontvangen een kookboekje met gezonde recepten voor lekkere mocktails en aperitiefhapjes. Smakelijk!

We geven ook graag nog enkele tips mee om jullie feest gezond en duurzaam te maken.

Vermijd wegwerpartikelen
 • met restjes stof maak je zelf de leukste slingers, of zet je terrasplanten op straat en maak er een groene oase van!
 • bij een feest zo dicht bij huis, is eigen keukengerief snel bij de hand. Of misschien kan je eet- en drinkgerief gebruiken van een vereniging, school of bedrijf in de buurt?
Eet lokaal, gezond en seizoensgebonden
 • Daag je buren uit om met lokale en seizoensgebonden groenten of fruit een smakelijk en gezond hapje klaar te maken. Zet deze hapjes niet allemaal ineens op tafel. Zo vermijd je dat je nadien teveel eten over hebt.
 • Maak kiezen voor gezonde opties gemakkelijk door deze hapjes en drankjes in de kijker te zetten.
 • Laat mensen inschrijven via e-mail of sms zodat je een inschatting van de hoeveelheden kan maken. Zo vermijd je voedseloverschot.
Nodig persoonlijk uit
 • Je kan met enkele mensen afspreken om deur-aan-deur te gaan uitnodigen. Een persoonlijke uitnodiging werkt beter en zo hoef je niet nodeloos papier te verspillen aan uitnodigingen en affiches.
 • Je kan eventueel ook een groep op WhatsApp of Facebook maken en iedereen de dag voordien nog een reminder sturen.
Kies voor kraanwater
 • Kraanwater is niet alleen een gezond, milieuvriendelijk en goedkoop alternatief, je kan er ook eindeloos in variëren. Zorg voor glazen kannen met kraanwater en voeg er een schijfje citroen of komkommer aan toe.
 • Belooft het een zwoele Dag van de Buren te worden, maak dan op voorhand zelf heerlijke waterijsjes met kraanwater!
Opruimen in 1-2-3
 • Maak een duidelijke afval- en sorteerhoek die voor iedereen goed zichtbaar is. Het afval dat je niet kon vermijden, is zo meteen op de goede manier gesorteerd.
 • Restjes eten over? Laat die bewaardozen maar aanrukken… dan kan iedereen de dag nadien nog nagenieten van het feestje.

Zet je buur in de bloemetjes

Inschrijven voor Zet je buur in de bloemetjes is niet meer mogelijk. We bekijken momenteel de inzendingen en houden alle indieners verder op de hoogte.

Meedoen aan Dag van de buren?

Schrijf hier in voor Dag van de buren 2022