Vraag een kerstboom aan voor je buurt

Met de wintermaanden in zicht willen we de Roeselaarse buurten tijdens de kerstperiode omtoveren tot extra gezellige buurten.

Net zoals vorige jaren kan je met je wijkcomité opnieuw een kerstboom aanvragen voor jouw buurt. De boom is 2,5 tot 3 meter hoog en heeft een afgezaagde stam (dus geen wortel, pot of sokkel).

Wie een kerstboom aanvraagt, ontvangt er meteen een pakket met kerstballen en kerstkaartjes bij. Stop jouw persoonlijke wens in de kerstballen en versier de kerstboom samen met je buren tijdens een gezellig samen zijn.

Hoe kan ik een kerstboom aanvragen?

Je kon tot 15 november een aanvraag indienen.

Waar mag je de boom plaatsen?

  • De kerstboom is voor de hele buurt. Je plaatst ze dus buiten (dat is ook brandveiliger en daarom verplicht), op een goed zichtbare plaats op het openbaar domein.
  • Zorg dat de boom veilig staat, zodat er geen hinder is voor het verkeer (de boom mag het zicht van weggebruikers niet belemmeren) of voor voetgangers: er moet steeds een vrije doorgang van 1,20 meter zijn langs de boom.
  • De boom plaats je ook stevig, zodat deze niet kan omwaaien. Let wel: je mag de boom niet vastmaken aan verkeers- of verlichtingspalen.
  • Versier je de boom met lichtjes of andere versieringen? Dan ben je zelf verantwoordelijk dat dit veilig gebeurt.

Wanneer worden de bomen geleverd?

De kerstbomen worden begin december geleverd. De specifieke timing delen we mee als alle aanvragen binnen zijn. We leveren de kerstboom op duidelijk omschreven plaatsen. Als we de boom kunnen leveren op een plaats waar ze geen voorbijgangers hindert, hoef je niet thuis te zijn voor de levering.

Wanneer worden de bomen opgehaald?

Je kan de kerstboom laten ophalen door de stadsdiensten. De boom moet vrij zijn van alle versiering voor de ophaling. De ophaling wordt voorzien in de week van 29 januari. Als je de kerstboom wilt laten ophalen, duid je dit aan bij de aanvraag.

Je kan ook zelf instaan voor de verwerking van de kerstboom. Je boom moet voor 4 februari opgeruimd zijn.

Je kan niet langer een kerstboom aanvragen.