Een nieuwe groene (speel)ruimte

De grijze buitenruimte van Stedelijke Basisschool De Brug ter hoogte van de Steenstraat, krijgt een groene 'make over' en wordt opengesteld voor de buurt. Stad Roeselare werkt daarvoor samen met enkele partners GoodPlanet.

Deze nieuwe groene speelruimte zal voor de school, maar ook voor de buurt een meerwaarde zijn op het vlak van spel, sociale interactie, groen, educatie, biodiversiteit en verkeersveiligheid.

Er worden ook nieuwe duurzame bouwtechnieken getest die de infrastructuur klimaatrobuust moet maken en materialen worden circulair ingezet. In de toekomst geven we je hier graag wat meer uitleg over!

Hoe zal die nieuwe speelruimte eruit zien?

Dit wordt via een participatief traject uitgetekend mét de kinderen, de school en de buurt.

In 2020 verzamelden we alle wensen, dromen en ideeën van de kinderen, school en de buurt. We hadden jullie graag in 2020 de architect voorgesteld, maar helaas stak corona hier een stokje voor en kwam er wat vertraging op het project.
Maar goed nieuws! Eind december werden “Bildt. Architecten” en “burO groen” aangesteld om de sporthal, de kinderopvang en de groene speelruimte te ontwerpen.

Bildt. Architecten en burO groen gaan begin 2021 met de resultaten van de bevraging aan de slag om de groene speelruimte te ontwerpen.