Een nieuwe groene (speel)ruimte

De grijze buitenruimte van Stedelijke Basisschool De Brug ter hoogte van de Steenstraat, krijgt een groene 'make over' en wordt opengesteld voor de buurt. Stad Roeselare werkt daarvoor samen met enkele partners GoodPlanet.

Deze nieuwe groene speelruimte zal voor de school, maar ook voor de buurt een meerwaarde zijn op het vlak van spel, sociale interactie, groen, educatie, biodiversiteit en verkeersveiligheid.

Er worden ook nieuwe duurzame bouwtechnieken getest die de infrastructuur klimaatrobuust moet maken en materialen worden circulair ingezet. In de toekomst geven we je hier graag wat meer uitleg over!

Hoe zal die nieuwe speelruimte eruit zien?

Dit wordt via een participatief traject uitgetekend mét de kinderen, de school en de buurt.

In 2020 verzamelden we alle wensen, dromen en ideeën van de kinderen, school en de buurt. We hadden jullie graag in 2020 de architect voorgesteld, maar helaas stak corona hier een stokje voor en kwam er wat vertraging op het project.
Maar goed nieuws! Eind december werden “Bildt. Architecten” en “burO groen” aangesteld om de sporthal, de kinderopvang en de groene speelruimte te ontwerpen.

Bildt. Architecten en burO groen gaan begin 2021 met de resultaten van de bevraging aan de slag om de groene speelruimte te ontwerpen.

Op de tekening hieronder zie je in blauw aangeduid over welke zone het gaat. We schatten in dat de werken eind 2021 zullen starten.

Afbeelding projectzone

Huidige speelplaats SBS De Brug

Je ziet het meteen aan deze foto’s. Veel plaats om te spelen, maar het is een bijzonder grijze vlakte. De kinderen missen groene speel-, leer-, en sportruimte

Lees meer

School droomt over een groene ruimte

In het voorjaar van 2020 ging de stad langs bij het personeel van de school. We vroegen hen naar hun dromen, wensen en ideeën. De vele ideeën werden gebundeld in onderstaande visietekst:

Lees meer

Resultaten bevraging SBS de Brug

Onze leerlingen, personeel, ouders en buurtbewoners konden in 2020 via verschillende bevragingen al hun wensen en aandachtspunten over de groene ruimte meegeven

Lees meer