Team Krottegem: denk mee over de toekomst!

Team Krottegem: denk mee over de toekomst!

Hoe zou Krottegem er binnen 10-15 jaar uit kunnen en moeten zien?

Er is een team aangesteld om de wijkbewoners en de verschillende organisaties die actief zijn in Krottegem te helpen om een toekomstvisie voor hun wijk te ontwikkelen.

De concrete verwachting is om samen:

 1. een gedragen toekomstverhaal over de ontwikkeling van de wijk op te maken
 2. een aanpak uit te werken voor het overleg en de samenwerking tussen burgers, lokale organisaties, ondernemers, stedelijke diensten en bestuur over ruimtelijke inrichting, evenementen, sociale initiatieven, …
 3. een aantal acties op te zetten om ‘ontmoeting in de wijk’ te stimuleren via het herinrichten van de publieke ruimte en via sociale activiteiten.

Wijkverkenning op 14 en 15 juni

Er is al flink wat voorbereidend onderzoek verricht om Krottegem in kaart te brengen. Het team van UForce sprak al met inwoners om Krottegem beter te leren kennen maar, ze willen graag nog meer te weten komen over de uitdagingen voor Krottegem en over jouw toekomstdromen voor de wijk.

Daarom vestigen zij zich op 14 en 15 juni in de oude bibliotheek op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt en houden ze een tweedaagse in de wijk. Ze hopen om zoveel mogelijk bezoek over de vloer te krijgen. De voorbereidingen zijn volop bezig om alles volgens de nodige coronamaatregelen te kunnen laten verlopen.

Schrijf in voor de wijkverkenning en neem deel aan 1 of meer sessies. Het aantal plaatsen per sessie wordt beperkt wegens corona. Als je je inschrijft, krijg je op vrijdag 11 juni nog een e-mail met meer praktische informatie.

 • Sessie ‘Krottegem voor beginners’ | maandag 14 juni om 14 u., 16 u. en 20 u.
  Tijdens deze sessie luistert het projectteam naar jou. Toon ons jouw favoriete plekken in Krottegem! Waar breng je graag tijd door? Waar ontmoet je de buurtbewoners? Wat maakt Krottegem zo bijzonder? Wat wil je zien veranderen in de toekomst? Gids het projectteam door Krottegem.
 • Sessie ‘Trefpunt Krottegem’ | maandag 14 juni om 20 u. en dinsdag 15 juni om 10 u.
  Hoe meer ontmoeten, samenwerken en samen vorm geven aan het samenleven in Krottegem. In deze interactieve workshop van 2 uur biedt Joris Piot (onderzoeker en auteur van het boek ‘eat love & volunteer’) het TRS-model aan om naar je eigen vrijwilligerswerking te kijken. Deze bril toont helder je doelen, je doelgroep en je activiteiten hiertoe. Maar brengt naast opportuniteiten tot verbetering, ook kansen tot kleine en grote samenwerkingen aan de oppervlakte. Sterke vrijwilligerswerkingen die complementair samenwerken zijn dan ook de motor van fijn samenleven in Krottegem. We zijn dus op zoek naar vertegenwoordigers van organisaties, verengingen, clubs, …die mee willen nadenken over ontmoeting in de wijk. Doe mee aan deze workshop over ‘ontmoeting’.
 • Sessie ‘Krottegem onder de loep’ | maandag 14 juni om 16 u. en 20 u.
  We zijn op zoek naar mensen die aan de slag willen gaan met onze eerste analyse van de wijk. Uit de interviews, gesprekken, terreinbezoeken, … heeft het projectteam een eerste analyse van de wijk gemaakt. Wil je jouw gedacht ook geven? Samen met jouw verfijnen we in kleine groepjes de uitdagingen van de wijk. Vertel het projectteam jouw analyse van de wijk.

Lukt het niet om deel te nemen aan onze sessies? Wandel op maandag 14 juni gerust eens langs ons tijdelijk hoofdkwartier in de oude bibliotheek op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt. Eén van onze teamleden zal doorlopend paraat staan om onze opdracht toe te lichten en met jou in gesprek te gaan over jouw visie op de de wijk.

Wijkdialogen

In het oorspronkelijk voorstel waren drie wijkdialogen voorzien om samen met iedereen in de wijk aan de slag te gaan. Wegens COVID is de aanpak iets bijgestuurd.

De eerste wijkdialoog zal doorgaan het laatste weekend van september 2021.

Om zoveel mogelijk input te verzamelen gebeurt in de maanden mei en juni het vooronderzoek. Aan de hand van interviews, veldonderzoek en een analyse van alles wat in het verleden reeds is verzameld aan informatie worden de uitdagingen voor de wijk, de samenwerking in de wijk en ontmoeting geïnventariseerd.

Contact

Ben je geïnteresseerd om mee te bouwen aan de wijk? Heb je vragen voor het projectteam?

teamkrottegem@gmail.com

0472 01 77 12 (Ksenia)

Wil je deelnemen aan de wijkverkenning?

Schrijf hier in