Gemeenschapszaal Beitem

Het dorp langs de Meensesteenweg

Beitem ligt op 6 km van het stadscentrum en ligt op de grens met de Roeselaarse buurgemeenten Moorslede en Ledegem. Het ontwikkelde zich na WOII door de opkomende mobiliteit voornamelijk langs de Meensesteenweg (N32 Brugge-Torhout-Roeselare-Menen).

Versterken van het sociaal leven en verbeteren van de levenskwaliteit

Op 1 januari 2016 werd de parochie – na 127 jaar – afgeschaft. Ondanks de aanwezigheid van de ontwijde kerk primeert een gemis aan centraliteit en aan een dorpskern. De beslissing van de basisschool Sint-Lodewijk (onderdeel van scholengroep Arkorum) om een nieuw gebouw te zetten, bood de Stad de opportuniteit en de nodige hefboom om hierop in te spelen. Het nieuwe schoolgebouw verrijst enkele tientallen meter verderop, op grondgebied van de kerkfabriek Sint-Godelieve. De scholengroep en de kerkfabriek gingen in dialoog over een mogelijke grondruil. De complexiteit ervan deed hen aankloppen bij het stadsbestuur met de expliciete vraag om de regie op te nemen.

De aanleg van een dorpskern volstaat niet om ook een echt dorpsgevoel te creëren. Het stadsbestuur wil daarom de aanwezigheid van de verschillende verenigingen en het initiatief van de kerkfabriek en de school benutten om ook het sociaal leven en de levenskwaliteit van de Beitemnaren te versterken

Vragen of opmerkingen?

Contacteer ons